آموزش خیاطی مبتدی ( برو به)

آموزش خیاطی مبتدی را به شما آموزش میدهیم و منابع مختلف آموزش خیاطی را معرفی و بخشی از آموزش های مهم خیاطی رو ارائه میکنیم

آموزش دوخت شومیز

  • ۱۱:۵۲

آموزش دوخت شومیز

واژه شومیز یک کلمه فرانسوی است که به زبان ساده بلوز زنانه یا همان پیراهن مردانه جلو باز که مخصوص زنان است را گویند که یقه مردانه و آستین مچی دارد اما امروزه مدل های شومیز بسیار گسترده است . انواع یقه و مچ و مدل بالاتنه در آن استفاده می شود .

در بخش از آموزش خیاطی مجله خیاطی سیماکده یک مدل شومیز پر طرفدار که ترکیب پارچه و تور می باشد برای شما عزیزان آموزش میدیم که امیدواریم مورد پسند شما باشد.

رسم الگوی شومیز زنانه

برای تهیه این الگو ابتدا الگوی پایه را مد نظر قرار می دهیم قسمت جادکمه را از قسمت جلو جدا می کنیم . در این مدل شومیز پنسهای جلو و عقب دوخته نمی شود.

در قسمت جلو بعد از جدا کردن جا دکمه، 10 الی 12 سانتی متر از گودی یقه پایین آمده و به نوک سرشانه وصل می کنیم .

برای قسمت پشت الگو هم به همین صورت از وسط گودی گردن 10 الی 12 سانتی متر پایین آمده و به صورت هلالی به انتهای سرشانه وصل می کنیم.

الگوی بالاتنه شومیز زنانه

الگوی آستین شومیز

برای طراحی آستین این شومیز ابتدا الگوی ابتدایی آستین را رسم نموده و سپس از خط آرنج 3 سانتی متر پایین آمده و برش می کنیم. از خط پایین آستین سه اوازمان 1 سانتی متری رسم می کنیم تا مدل آستین گشاد و چین دار باشد.

الگوی آستین شومیز زنانه

الگوی یقه شومیز

برای یقه این مدل می توان الگوی یقه مردانه و یقه خرگوشی استفاده کرد. ابتدا یقه چلوی الگو را 1سانتی متر گشاد کرده و یقه پشت را هم از وسط 0.5 سانتی متر گشاد کرده و از سرشانه ها 1 سانتی متر گشاد می کنیم و دور تا دور هلال جلو و پشت را اندازه می گیریم و یقه را می کشیم. یک خط افقی به اندازه ½ دور یقه گشاد شده – 0.5 را رسم می کنیم.

الگوی یقه شومیز زنانه

برای کشیدن مچ مستطیلی به اندازه پایین آستین +2 و عرض 5 سانتی متر رسم می کنیم .

امیدواریم که این آموزش مورد پسند شما بوده باشه لطفا نظرات خود را برای ما بفرستید.

منبع: مجله خیاطی سیماکده

شومیز از جمله لباس‌هایی است که در بین خانم‌ها و دختران جوان طرفداران بسیاری دارد. با آموزش دوخت شومیز می‌توان از انواع مدل‌های آن، برای استفاده در دورهمی‌های خانوادگی، مجالس و مهمانی‌های عصرانه یا حتی مجالس عروسی استفاده کرد.

شومیز چیست و چه تفاوتی با تونیک و بلوز دارد؟

قبل از اینکه وارد موضوع آموزش دوخت شومیز شویم، باید به بررسی این بپردازیم که شومیز چیست و با تونیک و بلوز چه تفاوتی دارد. شومیز نوعی بلوز روی کمر یا حتی بلندتر است که جنسی نرم و لطیف دارد و برای فصل بهار و تابستان مناسب است. طرح‌های متنوعی برای دوخت شومیز در نظر گرفته می‌شود، این مدل‌ها پوشش مناسب برای زنان را در محفل‌های گوناگون فراهم می‌آورند.

انواع شومیز زنانه

برای آموزش دوخت شومیز زنانه بهتر است با انواع مدل آن آشنا شویم:

1- شومیز مجلسی و رسمی

آموزش دوخت شومیز زنانه مجلسی

آموزش دوخت شومیز مجلسی برای خیاطان اهمیت زیادی دارد. زیرا این نوع از شومیزها را می‌توان با انواع دامن و شلوار ست کرد و در مجالس استفاده نمود. معمولا در شومیزهای رسمی و مجلسی در قسمت سرشانه معمولاً از اُپل استفاده می‌شود. برای آموزش دوخت شومیز باید با اصول الگوسازی بالاتنه آشنا بود. دوخت شومیز مجلسی شباهت زیادی به دوخت مانتوهای مجلسی یا اداری دارد.

2- شومیزهای فانتزی و پشت باز

شومیز فانتزی زنانه

مدل‌های فانتزی شومیز با انواع شلوار و دامن قابل ست‌ شدن هستند. تنوع در دوخت مدل‌های شومیز و همچنین انوع آستین‌ها موجب می‌شود تا بعد از آموزش بتوان با ابتکار و نوآوری طرح‌های متفاوتی را خلق کرد.

3- آموزش دوخت شومیز جلو بسته

آموزش دوخت شومیز زنانه جلو بسته

معمولا این مدل شومیزها جلو بسته است یا قسمت جلوی آن با بندهای ضربدری بر روی هم می‌آید. قسمت کمر در شومیز جلو بسته کمی تنگ‌تر است و این می‌تواند برای دختران جوان یا زنان لاغر اندام یک استایل متفاوت را رقم بزند.

4- شومیزهای حریر

شومیز زنانه حریر

همانطور که گفتیم، مهمترین تفاوت شومیزها با تونیک و بلوز زنانه نوع پارچه آن است. در دوخت شومیز حریر سعی می‌شود با استفاده از پارچه‌های حریر که دارای رتگ‌های شاد و جذاب هستند، لباس‌های متفاوت دوخته شود. در آموزش دوخت شومیز حریر باید به جنس این پارچه‌ها توجه داشت تا بتوانیم کاری تمیز و بدون عیب و نقص را به مشتریان تحویل دهیم.

5- شومیز اسپرت

شومیز اسپرت زنانه

در شومیزهای اسپرت معمولا از یقه‌های دکلته استفاده می‌شود. چنین شومیزهایی یک پوشش مناسب برای داخل خانه هستند. در دوخت شومیز اسپرت از پارچه‌های نخی و رنگ‌های شاد استفاده می‌شود.

آموزش دوخت شومیز زنانه

مراحل دوخت آموزش شومیز

شومیز زنانه از جمله لباس‌هایی است که خیاطان می‌توانند با دریافت آموزش‌های ساده به دوخت آن بپردازند. در دوخت شومیز آشنایی اولیه با خیاطی و دوره مقدماتی دوخت ضروری است. برای آموزش دوخت شومیز باید با الگوسازی بالاتنه آشنا باشیم و یک الگوی بدون پنس ترسیم کنیم. برای دوخت شومیز باید اندازه‌های دور سینه، دور کمر و دور باسن را به‌علاوه 6 کنیم تا شومیزی آزاد و راحت داشته باشیم.

همانطور که گفتیم برای الگوسازی، برش و دوخت انواع شومیز باید با الگوسازی بالاتنه آشنا بود. در پکیج تخصصی نازک‌دوزی، باکس و تاپلکس در آکادمی آرامه علاوه‌بر آموزش و الگوسازی بالاتنه به بیان نکات کلیدی در آموزش دوخت انواع شومیز زنانه پرداخته‌ایم. با تهیه این دوره شما می‌توانید به طراحی و رسم الگوی شومیز بپردازید و شومیزهای متفاوتی را برای مشتریان خود بدوزید.

اهمیت یقه در آموزش دوخت شومیز

انواع یقه در دوخت شومیز

همانطور که گفتیم استفاده از مدل‌های متنوع در یقه و آستین‌های شومیز باعث می‌شود تا بتوان به طراحی‌های متفاوتی از شومیز دست پیدا کرد. مدل‌هایی که کمک می‌کنند تا آموزش دوخت شومیز متفاوت شود عبارت‌اند از:

  • یقه شکاری در شومیز؛
  • دوخت شومیز با آستین خفاشی؛
  • آموزش دوخت شومیز با یقه کراواتی؛
  • یقه گره‌ای در شومیزها؛
  • دوخت شومیز با یقه ایستاده؛
  • دوخت شومیز ژاپنی؛
  • آموزش دوخت شومیز یقه دلبری؛
  • شومیز با یقه چین‌دار؛
  • و…

در دوره الگوسازی و دوخت یقه که توسط خانم آرامه قدس در آکادمی آرامه، ارائه شده است به آموزش ترسیم الگو، برش و دوخت انواع یقه‌ها پرداخته شده است که با تهیه آن می‌توانید از این آموزش‌ها استفاده کنید.

آموزش دوخت جیب در شومیز زنانه

آموزش دوخت شومیز زنانه جیب دار

شومیزهای زنانه دارای مدل‌های متنوعی هستند. دوخت جیب در شومیز علاوه‌بر جذابیتی که ایجاد می‌کند موجب کاربردی شدن آن می‌شود. به همین دلیل در دوره تخصصی نازک‌دوزی، باکس دوزی و تاپلکس دوزی که توسط خانم آرامه قدس در آکادمی آرامه ارائه شده است، در یکی از سرفصل‌ها به‌طور کامل به مبحث دوخت جیب در لباس پرداخته می‌شود آموزش دوخت جیب علاوه‌بر استفاده در شومیزها، می‌تواند در انواع مانتوهای مجلسی و اداری نیز مورد استفاده قرار گیرد.

  • ۸۹۳۳

انواع نخ در خیاطی و کاربردهایشان را بشناسید

  • ۱۳:۲۵

خیاطی یکی از کاربردی ترین هنرهایی است که به اندازه اهمیت واقعی اش به چشم نمی آید. اگر طراحی لباس وجود نداشته باشد باز هم می توان لباس دوخت و بر تن کرد اما اگر هنر خیاطی نباشد، لباسی هم نیست. هنر خیاطی حرفه ای نیازمند آشنایی خوب با ابزار، اندام شناسی، شناخت پارچه ها و موارد این چنینی است. یکی از ابزار مهم در خیاطی نخ ها هستند. نخ ها انواع مختلف با کاربرد های متفاوتی دارند که در این مقاله قرار است با انواع نخ های کاربردی و پر مصرف در خیاطی آشنا شویم.

نخ خیاطی به چند دسته تقسیم می شود؟

نخ های خیاطی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها برای قسمت های مختلف لباس و پارچه های متفاوتی استفاده می شود. یکی از نکات مهم در آموزش خیاطی انتخاب نخ درست از نظر جنس و رنگ متناسب با پارچه است. یادتان باشد همیشه رنگ نخ خیاطی را متناسب با پارچه یا کمی پر رنگ تر از رنگ پارچه انتخاب کنید.

انواع نخ ابریشم و کاربرد آن در خیاطی

نخ ها از نظر جنس و کاربرد به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه با هر کدام بیشتر آشنا می شویم.

انواع نخ خیاطی از نظر جنس

نخ ها به سه گروه الیاف طبیعی، مصنوعی و مخلوط تقسیم می شوند. در اینجا برخی از رایج ترین نخ هایی که جزو یکی از سه گروه اصلی هستند را معرفی می کنیم و کاربردهایشان بیشتر آشنا می شویم.

نخ های پنبه ای کدامند و چه کاربردی در خیاطی دارند؟

نخ پنبه یکی از انواع نخ ها است که بیشترین استفاده را در خیاطی دارد. این نوع نخ از الیاف طبیعی پنبه تهیه می شود و دو مدل شانه شده و شانه نشده آن در بازار به وفور یافت می شود. از این نخ ها به منظور کوک زدن و رویه دوزی استفاده می شود. نخ های قرقره ای معروف در بازار همین نخ های پنبه ای هستند.

انواع نخ های ابریشمی کدامند؟

نخ ابریشمی خود به انواع مختلفی از جمله نخ ابریشمی نازک، ابریشم خام، اببریشم هندی و ابریشم مصنوعی تقسیم می شود. نخ ابریشم مصنوعی پرکاربردترین نوع آن است که طی مراحل شیمیایی تهیه می شود و براق است. نخ ابریشم مصنوعی بصورت عمامه یا بوبین در بازار موجود است و برای انواع حاشیه دوزی و گلدوزی استفاده می شود.

انواع نخ فانتزی نخ مناسب گلدوزی

نخ پشمی یا فاستونی چیست و چه کاربردی در خیاطی دارد؟

این نخ‌ ها دارای ضخامتی بیش از حد معمول هستند و  برای تهیه آن ها از موادی مانند پشم، کرک و مخلوط پشم و پلی استر استفاده می شود. نخ فاستونی و پشمی برای برجسته ‌دوزی بر روی پارچه‌ های پشمی و هر نوع پارچه ضخیم دیگر به کار می‌رود. هنگام کار با نخ های ضخیم فاستونی باید مراقب باشید تا باعث کشیدگی و جمع شدگی پارچه نشود.

نخ فلزی چیست؟

گروه دیگری از نخ های تزیینی وجود دارد که معمولا برای تزیینات لباس و گلدوزی از آن ها استفاده می شود. این نخ ها به دلیل ظاهر بسیار براق و مواد اولیه آن که از فلز های نقره ای و طلایی است به نخ نقره، گلابتون، بلورسنت یا فلز معروف هستند. عمده استفاده از نخ فلز برای کارهای دست است.

دنیای خیاطی بازی با رنگ ها، جنس ها و دنیای هنر است. اگر می خواهید به صورت حرفه ای و اصولی خیاطی را یاد بگیرید، پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به انواع قیچی خیاطی را نیز مطالعه کنید.

نخ فلز و نخ متالیک چیست

استفاده از نخ کوبلن یا نخ گلدوزی در خیاطی

نخ کوبلن با نام نخ دمسه نیز شناخته می شود. این نخ در قدیم برای کوبلن دوزی استفاده می شد. امروزه برای انواع گلدوزی ها و کارهای تزییناتی از این نخ استفاده می شود.

کاربرد نخ نامرئی چیست؟

نخ های نامرئی نوعی نخ نایلونی هستند که برای جواهردوزی های لباس بسیار کاربرد دارد. چنانچه قصد دارید بخش رویه کار خود را به نحوی بدوزید که دوخت در آن مشخص نباشد می ‌توانید از انواع نخ نامرئی استفاده کنید.

استفاده از نخ های ظریف نامرئی در دوخت لباس عروس و سنگ دوزی های روی آن بسیار رایج است.

نخ قلاب بافی

نخ قلاب بافی برای انواع دوخت های دستی مانند قلاب بافی، گلدوزی، رودوزی، کاور دوزی، دوخت های تزئینی، رو دوزی کفش، ساخت دستبند و … به کار می رود. این نخ با نام های نخ ابریشم، نخ قلاب بافی، ابریشم نایلون، دوک، قلاب بافی، دوک نایلون، ابریشم قلاب بافی شناخته می شود.

انواع نخ مکرومه و قلاب بافی

نمره نخ چیست؟

نخ ها از لحاظ ظرافت نیز با یکدیگر متفاوتند. منظور از نمره نخ ظرافت آن می باشد که معمولا روی بسته نخ ذکر می گردد . نمره نخ بر حسب وزن در واحد طول آن و یا طول در واحد وزن آن اندازه گیری می شود و با اعداد 60 ـ 40 ـ 30 ـ 20 و غیره بیان می گردد هنگام خرید نخ بسته به نوع کار باید به نمره آن توجه داشته و نخ ظریف یا ضخیم مناسب با کار تهیه نمایید

کدام نخ برای کدام پارچه مناسب است؟

اگر پارچه شما ظریف است، از نخ های ابریشمی نازک استفاده کنید. نخ پنبه ای نازک با روکش پلی استر و نخ پنبه ای نازک ساده هم برای پارچه های ظریف پیشنهاد می شود. این نخ ها قابلیت عبور از سوزن های ظریف را نیز دارند.

اگر پارچه شما کمی ضخامت دارد از نخ ابریشم 50 یا نخ پنبه ای با روکش پلی استر استفاده کنید. نخ پنبه روکش پلی استر یا پنبه ای 40 تا 50 نیز برای پارچه های ضخیم مناسب است.

انواع نخ های خیاطی

 

  • ۳۴۰

الگوکشی بلوز بهاری

  • ۱۳:۲۲

الگو اولیه شومیز را رسم کنید و الگو جلو را کپی بردارید که یک جلو کامل بدست اید.


یقه را از گوشه گردن یک تا یک و نیم سانت و از گودی ۳تا۵ سانت گشاد کنید و گرد رسم کنید.


از گوشه گردن ۲ سانت جلو رفته یا از یک دوم علامت زده از خط سینه و دم‌استین هم ۸تا۱۰ سانت جلو رفته و این خط را برش بزنید .


سرشانه جلو و پشت را از لبه شانه دو سانت رو هم قرار داده از گوشه گردن کنار هم قرار دهید.


یک یقه ب ب به پهنا ۵ تا ۷ سانت دور یقه تا وسط جلو طبق شکل رسم کنید.


تکه شماره یک را از الگو جداوکرده و دو سانت دکمه خور به این قسمت بدهید.


از شانه تا نزدیک کمر را اندازه بزنید.


یک نوار اندازه دو تا سه برابر این قسمت برش بزنید چین داده و بین سجاف و لبه لباس دوخت کنید .
سمت شماره یک بالا تنه را هم سجاف دوخت کنید دو تا تکه را از شانه جف کنید و به شانه پشت بدوزید بقیه قسمت دکمه خور را دکمه بدوزید یقه بسته ولی جلو سمت چپ باز است.


یک استین رسم کنید قد استین را ۱۸ تا ۲۰ سانت در نظر بگیرید
و دم استین را دو تا سه اوازمان ۵ تا ۷ سانت دهید و بعد برش کش دوخت کنید.

پایان آموزش.

برگرفته از کانال تلگرامی

@khanomfatemeh

  • ۳۴۷
برو به آموزش خیاطی مبتدی-خیاطی-آموزش خیاطی-آموزش خیاطی باالگو-آموزش خیاطی آسان-اموزش خیاطی-خیاطی-خیاطی درخانه-آموزش خیاطی زنانه-آموزش خیاطی مردانه-اموزش خیاطی زنانه
طراحی شده آموزش خیاطی بروبه کلیه مطالب مربوط به این وبلاگ میباشد آموزش خیاطی بروبه